Home KELAS 2 Soal UAS Semester 1 Bahasa Jawa Kelas 2 Dan Kunci Jawaban

Soal UAS Semester 1 Bahasa Jawa Kelas 2 Dan Kunci Jawaban

8
0

Soal UAS Semester 1 Bahasa Jawa Kelas 2 Dan Kunci Jawaban
Orang Jawa yang setiap harinya menggunakan Bahasa Jawa , terkadang dalam mengerjakan soal materi pelajaran Bahasa Jawa nilainya kurang memuaskan. Kenapa bisa seperti itu?

Jawaban di bawah ini mungkin bisa menjawab pertanyaan  sebagian besar Guru Bahasa Jawa diseluruh tanah air.
1. Karena cara mengajar yang masih konvensional jadi pembelajaran kurang berkesan dan bermakna bagi siswa.
2. Karena Pembelajaran yang kurang menyenangkan sehingga siswa kurang tertarik terhadap mata pelajaran Bahasa Jawa.
3. Karena kurangnya media dan alat peraga pembelajaran yang dipakai Guru.
4. Karena Guru kurang kreatif dalam menyampaikan materi pelajaran Bahasa Jawa.

Dari berbagai jawaban yang ada mudah-mudahan jadi anda dapat melaksanakannya, sehingga para siswa dapat mencapai nilai yang memuaskan pada pelajaran Bahasa Jawa. 

Silahkan Anda coba dengan soal-soal Bahasa Jawa di bawah ini.

 Orang Jawa yang setiap harinya menggunakan Bahasa Jawa  Soal UAS Semester 1 Bahasa Jawa Kelas 2 Dan Kunci Jawaban

I. Wenehana tanda ping ( x ) ing aksara a , b , utawa c sing ana ing sangarepe
   wangsulan kang paling bener !

1. Adine bapakku dak sambet ….
a. eyang
b. tua
c. paman

2. Simbah dahar roti, aku  … bakso
a. ngumbe
b. dahar
c. mangan

3. Pandhawa iku cacahe ana ….
a. 4
b. 5
c. 6

4. Sregepa sinau supaya ….
a. bodo
b. sugih
c. pinter

5. Pandawa kang laire kembar yaiku ….
a. Arjuna lan Sadewa
b. Nakula lan Sadewa
c. Werkudara lan Arjuna

6. Supaya resik jogan kotor kudu di ….
a. sapu
b. siram
c. sawang

7. Punakawan kang sikile gejig,mripate kera tangane ceko nanging jujur ora tau goroh yaiku ….
a. Gareng
b. Petruk
c. Semar

8. Apa kosok balene pinter ?
a. bodo
b. manut
c. saru

9.Tanduran kang asile bisa kanggo obat iku diarani ….
a. bumbon
b. empon – empon
c. palawija

10. Kewan kang dialap tenagane yaiku ….
a.  kucing
b.  jaran
c.  wedus

II. Ceceg – ceceg ing ngisor iki isenana nganggo tenbung kang mathuk !

11. Bapak maos Koran , adiku  . . .  buku
12. Kendang diunekake sarana di . . . .
13. Mungsuhe para Pandhawa yaiku  . . . .
14. Anak pitik arane  . . . .
15. Supaya katon rapih klambi kudu di . . . .
16. Basa kramane tangan . . . .
17. Melati,mawar lan anggrek iku arane  . . . .
18. Lombok, brambang lan bawang iku kalebu tanduran   . . . .
19. Kang diarani Punakawan yaiku . . . .
20. Godong krambil kang wis garing arane . . . .

Kunci Jawaban Bahasa Jawa kelas II

I. Pilihan Ganda

1. C 6. A
2. C 7. A
3. B 8. A
4. C 9. B
5. A 10. B

II. Isey

11. maca
12. ditabuh
13. Kurawa
14. kuthuk
15. gosok
16. asta
17. kembang
18. bumbon
19. Semar, Gareng ,Petruk, Bagong
    ( menyebutkan salah satu )
20. klari


Sumber https://www.anekapendidikan.com/